Qooder beschikt over landelijk gespreid dealernetwerk

   |   By  |  0 Comments

Het totaalplaatje van Qooder Nederland is bijna rond

Qooder Nederland zet met 3 nieuwe exclusieve dealers erbij een belangrijke stap om klanten landelijke dekking te garanderen. Letterlijk van Groningen tot Maastricht zijn er Qooder-dealers te vinden. Het merk zoekt nog de juiste dealer voor enkele regio’s, zoals het oosten van het land. In totaal heeft Qooder momenteel 20 exclusieve vestigingen die verkoop, service, onderhoud, leasing en verzekering aanbieden.

Unieke positie in driekwart jaar

“Wat zijn we blij en trots dat we in driekwart jaar naar deze landelijke dekking zijn gegroeid!”, zegt Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland. “Onze keuze om met de kwaliteitsketen Bosch Car Service samen te werken, werpt zijn vruchten af. De verkopen gingen zo hard, dat we veel marktaandeel konden wegkapen. Want de consument ervaart de kracht en het gemak van de motorscooter die je met autorijbewijs mag rijden. Terwijl ondertussen Bosch-bedrijven ons zelf benaderen voor een dealerschap. Helaas kunnen ze niet alle ruim 400 toetreden. Wel zien we dat wij in de motor- en motorscooterwereld een unieke positie hebben met nu reeds 20 exclusieve dealers.”

Nieuwe modules

Kunnen klanten voor alle zaken terecht bij de dealers? Freek Sanders van Well: “Omdat wij exclusieve dealers hebben, vind je er als klant proefritmodellen, service en accessoires en onderhoud. Plus zaken voor het afsluiten van leasing en verzekering. Onze dealers gaan je geen ‘nee’ verkopen; zij doen alles. En omdat we een jong merk zijn en nieuw op de markt, kijken we naar nieuwe interessante modules om klanten volledig in hun modellen- en proefrittenkeuze te ontzorgen. Daarvan zijn we er nu enkele aan het ontwikkelen. Ons doel voor volgend jaar is een volumestijging van minimaal 35%. Met deze enthousiaste dealergroep – plus nog enkele nieuwe, die de huidige blinde vlekken opvullen – gaat dat lukken!”

Tilburg, 24 november 2020

QOODER-ACTUA ALL-RISK VERZEKERING BIEDT KLANT VEEL VOORDELEN

   |   By  |  0 Comments

Qooder en Actua Groep B.V. slaan handen ineen

Qooder Nederland zet een nieuwe stap om klanten méér te bieden. Samen met Actua is een verzekeringspakket opgezet dat Qooder-rijders veel voordelen biedt. Zoals bij de all-risk variant, waarin de garantie van 2 naar liefst 5 jaar wordt verlengd en er automatisch pechhulp in Nederland is geïntegreerd. Bovendien komt elke polis voor een zeer concurrerend tarief in de markt. De Qooder-Actua-verzekering kan eenvoudig online worden afgesloten.

Verzekeringsaanbod

“In onze merkvisie willen wij klanten in alles het ‘beste plaatje’ bieden”, aldus Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland. “We zijn nieuw, jong en dynamisch en hebben geen ballast uit het verleden. Dan kun je vrij handelen. Omdat je Qooder mag rijden met je autorijbewijs, weten we dat het gros van onze klanten de Qooder kiest náást de – zakelijke – auto. Wij helpen hen met kwaliteitsservice bij onze exclusieve dealers, bieden een helmenprogramma en vanaf nu een prachtig verzekeringsaanbod, dat we samen met Actua ontwikkeld hebben. Het is een uniek, merkgericht pakket zoals nergens bestaat en dat direct bij Actua en bij onze exclusieve dealers is af te sluiten. In de nabije toekomst zullen we meer vernieuwende producten, waaronder met Actua, introduceren.”

5 jaar garantie en scherp tarief

Raymond Peters, commercieel directeur Actua: “Wij zien veel in Qooder voor Nederland. Het is een bijzonder product, dat al heel succesvol is en in de mobiliteit van meerwaarde zal blijken. We hebben er groot vertrouwen in. Dus dachten wij, als specialist in innovatieve maatwerkoplossingen en unieke verzekeringen, graag mee voor een specifieke Qooder-verzekering. Dit werd een pakket met bijzondere voordelen. Zoals de all-risk variant met standaard verlenging van 2 jaar garantie naar 5 jaar garantie en met pechhulp in Nederland geïntegreerd. Zo’n verzekering was er nog niet en we doen dat tegen zeer gunstige prijzen; want zeker voor dat laatste moet je meestal bijbetalen. Samen met de importeur kunnen we met dat scherpe tarief elke Qooder nog meer waarde meegeven.”

Qooder waakt over veiligheid overstappers, dus kwam er samenwerking met helmenproducent

   |   By  |  0 Comments

Qooder Nederland richt zich op automobilisten, omdat de kantelende Qooder motorscooters gereden mogen worden met B-rijbewijs. Die focus is succesvol, maar betekent tegelijk veel nieuwe resp. herintredende motorrijdende weggebruikers. Dus let Qooder extra op de veiligheid. Een helm is verplicht op de Qooder, maar die zullen de meeste automobilisten niet hebben. Vanuit dat oogpunt en dus de veiligheid, ging Qooder een samenwerking aan met het jonge Franse merk ROOF. Hun helmen zijn nu bij de Qooder-dealers verkrijgbaar.

Samenwerking voor helmen

Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland: “Qooder ontwikkelt zich de eerste maanden na de start erg goed. Maar wij kijken verder dan hoge verkoopaantallen alleen. Omdat bijna alle klanten automobilisten zijn die overstappen, letten we extra op veiligheid. Zoals op motorhelmen, die op de Qooder verplicht zijn. Automobilisten hebben die niet zomaar liggen. En onze dealers, die lid zijn van autoketen Bosch Car Service, hebben dat standaard niet in hun pakket. Daar helpen we ze bij en tegelijkertijd zorgen we voor veiligheid. Voor dit veiligheidsaccessoire besloten we een samenwerking met een helmenproducent aan te gaan. Het jonge Franse merk Roof stond daar voor open, zodat we speciaal van hen twee modellijnen bij onze dealers kunnen introduceren.” Qooder-dealers kunnen hun klanten dus ook op het vlak van de – verplichte – veiligheid helpen. Zoals ze dat eveneens kunnen met onder andere kwalitatieve jacks en uiteraard onderhoud. “Wij nemen zorgen en handelingen voor selectie en inkoop weg bij dealers en dealers ontzorgen vervolgens hun klanten in alles rondom de Qooder. Voor de helmen met dank aan Roof”, aldus Freek Sanders van Well.

Qooder Experience Tour bezoekt dealers met iconische Greyhound Scenicruiser

   |   By  |  0 Comments

Om klanten bekend te maken met ‘s werelds enige motorscooter met 4 kantelbare wielen, die je met autorijbewijs mag rijden, organiseert Qooder vanaf zaterdag 4 juli elke zaterdag bij een dealer in het land de Qooder Experience Tour. Samen met de coole motorscooters is de originele Greyhound Scenicruiser GMC PD-4501 – die iconische split-level long distance coach – een blikvanger. Tijdens de Experience Tour kan gereden worden (met Qooders, niet met de bus) en vertellen medewerkers alles over de Qooders.

Alles op één plek

“In veel Europese landen is Qooder een begrip”, zegt Freek Sanders van Well. “Daar streven we in Nederland ook naar. Samen met de Bosch Car Service bedrijven als dealer, zetten we het merk landelijk op de kaart. Onze Qooder Experience Tour is daarbij een extra middel. Van mijn relatie Tricorp zetten we de iconische Greyhound Scenicruiser in. De bus die zo symbolisch was voor de ‘American way of life’ vanaf de jaren vijftig. In en rond de Qooder-bus organiseert elke zaterdag een dealer op zijn terrein zijn eigen evenement; uiteraard volgens RIVM-richtlijn. Daarbij staan Qooders klaar voor proefritten, beantwoorden medewerkers vragen en zijn in de bus vele opties en accessoires uitgestald. Zo wordt onze Experience Tour een leuk uitstapje voor de zaterdag, want uiteraard zijn er een hapje en een drankje. We beginnen 4 juli met de Experience Tour bij Autobedrijf Van Zessen in Lexmond.”

Klassiek, indrukwekkend, iconisch Voor de liefhebbers: de GMC PD 4501 Scenicruiser van General Motors is een split-level reisbus die van de midden jaren vijftig tot midden jaren zeventig door Greyhound werd ingezet. Een echte ‘long distance coach’, waar Greyhound en GM Truck and Coach Division 7 jaar ontwikkeling in hadden zitten. De bus werd hét icoon van de welbekende busmaatschappij. In de oorspronkelijke lay-out heeft de bus twee GM 4-71 viercilinder dieselmotoren van elk 160 pk. Die waren nodig omdat GM eerder nooit de noodzaak zag van een V8-versie van de 4-71-serie, terwijl de grote Scenicruiser wel om een krachtige motor vroeg.

Qooder Experience Tour 2020: Qooder komt naar je toe deze zomer!

   |   By  |  0 Comments

Deze zomer kan heel Nederland kennismaken met de unieke rij-ervaring die Qooder je kan bieden. Want Qooder Nederland organiseert in juli en augustus de Qooder Experience Tour 2020.
Tijdens deze tour bezoekt de Qooder-karavaan dealers in het hele land. En kun je alles te weten komen over onze coole motorscooters die je gewoon met je autorijbewijs mag rijden. Kom langs en ervaar de ‘Qooder Experience’: de vrijheid en het rijplezier van motorrijden, in combinatie met het gemak en de veiligheid van een auto.
Kijk hieronder wanneer de Qooder Experience de Qooderdealer in jouw in regio aandoet. Kom de spectaculaire Qooder-modellen bekijken, check de accessoires en de speciale Roof helmen en laat je informeren over de supervoordelige lease-mogelijkheden.

Je eigen Qooder Experience: kom proefrijden!
En om zelf de unieke rij-eigenchappen en het plezier van de Qooder te ervaren, kun je tijdens de Qooder Experience natuurlijk ook een proefrit maken. Daarmee is de Qooder Experience Tour 2020 de ideale manier om kennis te maken met alle voordelen die Qooder je kan bieden.
Je bent van harte welkom en we hopen je binnenkort te mogen begroeten bij één van onderstaande Qooder-dealers.

TOURDATA QOODER EXPERIENCE 2020

Zaterdag 4 juli: Autobedrijf van Zessen, Lexmond
11.00 – 15.00 uur
Adres: Ambachtsweg 6, 4128 LC Lexmond
Meer info: www.zessen.nl/qooder

Zaterdag 11 Juli: Autobedrijf de Baaij, Nijmegen
11.00 – 15.00 uur
Adres: Aldenhof 1101, 6537 AC Nijmegen
Meer info: www.autobedrijfdebaaij.nl

Zaterdag 18 juli: Autobedrijf van Kuilenburg, Utrecht
11.00 -15.00 uur
Adres: Nigerdreef 349, 3564 EG Utrecht
Meer info: www.vankuilenburg.nl

Zaterdag 25 juli: Autobedrijf Mebo, Roggel
11.00 – 15.00 uur
Adres; Bevelantstraat 20A, 6088 PB Roggel
Meer info: www.mebo.boschcarservice.nl

Zaterdag 8 Augustus: Autobedrijf Haitsma, Franeker
11.00 – 15.00 uur
Adres: Edisonstraat 36, 8801 PN Franeker
Meer info: www.autobedrijfhaitsma.nl

Zaterdag 15 augustus: Autobedrijf BCS, Amsterdam Zuid Oost
Tijd: 11.00 – 15.00 uur
Adres: Schepenbergweg 18, 1105 AT Amsterdam
Meer info: www.bcsautogroep.nl

Zaterdag 22 augustus: Paul’s Garage, Hilversum
Tijd: 11.00 – 15.00 uur
Adres: Zeverijnstraat 2, 1216 GK Hilversum
Meer info: www.paulsgarage.nl

Zaterdag 29 augustus: Autobedrijf Van Bruchem, Zwolle
Van 11:00 – 15:00 uur
Curieweg 2, 8013 RA Zwolle, Nederland
Meer info: www.autobruchem.nl


Nieuwe Qooder rijders profiteren van bonus bij hun keuze voor meer flexibele mobiliteit

   |   By  |  0 Comments

Met een stevige zomerbonus van € 500,- op accessoires verwelkomt Qooder klanten die het tijd vinden om hun mobiliteit anders, flexibeler in te vullen. Het aantal mensen dat niet meer met bus, trein en tram wil reizen neemt toe. Zij vinden dit niet veilig en willen switchen in mobiliteit. Meestal zal dat terug de auto in zijn en dan groeien de files weer. Qooder is met haar 4-wiel motorscooter een serieus alternatief. Deze rijd je met gewoon autorijbewijs, maar is net zo breed en wendbaar als een motor.

Zaken-Qooder voor flexibeler vervoer-van-de-zaak

Freek Sanders van Well van Qooder Nederland: “In onze organisatie is er een toeloop op Qooders. Vooral van mensen die uit het OV willen, maar vervolgens niet in de file willen staan. Die liever een zaken-Qooder hebben dan een tweede auto. Zowel voor de flexibiliteit – Qooders rijd je met autorijbewijs – als voor de vrije tijd. Meer overstappers naar Qooder betekent minder auto’s in het verkeer. De interesse is groot, merkt ons netwerk. Zakelijk is het ook een goede zet, want de ‘Qooder-van-de-zaak’ is én veel flexibeler én veel goedkoper dan je lease-auto of tweede auto. Je kunt zelfs de BTW aftrekken. Deze zomer krijgen klanten bij aanschaf van een 4-wiel Qooder bij onze Bosch Car Service dealers een zomerbonus ter waarde van € 500,- accessoires.”

OV schrikt mensen af

“Stappen mensen uit – of na de lange thuiswerkperiode niet meer in – het OV, dan zullen files groeien. Ondanks dat er meer thuisgewerkt wordt”, zegt Freek Sanders van Well. “Momenteel zie je de mobiliteit alweer naar 90% van vóór-corona gaan. Dat zijn voor een deel OV-mijders, omdat men het daarin te druk, niet smetteloos en dus niet veilig vindt. Stap je op je Qooder, dan rijd je lekker langs de file. Inclusief weer echt ouderwets deur-tot-deur-vervoer zonder parkeerprobleem. En als het weekend is, staat je coole Qooder klaar voor vrije tijd en vakantietochtjes in eigen land.”

Qooder 75% lager leasetarief en bijtelling dan kleine auto

   |   By  |  0 Comments

Tilburg – Je mag de 4-wiel Qooder rijden met je autorijbewijs. Er zijn enkele spelregels – examendatum, helmplicht – maar Qooder-rijden geeft je veel speling als je niet in het OV wilt en je de auto te lastig vindt vanwege files. Dat zijn begrijpelijke redenen om een Qooder zakelijk in te zetten. Zo’n zakelijke Qooder is qua leasebedrag én fiscale bijtelling goedkoper dan een tweede auto. Nóg een verschil: met de Qooder rijd je tussen de file door en met een tweede auto sta je alsnog in de file. De Qooder leasen kan tot 75% goedkoper zijn. Plus dat hij wendbaar is, snel, stabiel én makkelijk te parkeren. Krijg je er allemaal bij, voor datzelfde lage leasetarief.  

Duizenden euro’s

De auto van de zaak is vaak een secundaire arbeidsvoorwaarde. Zijn er ook regels voor een ‘motorscooter van de zaak’? Hoe zit dat met de ‘Qooder (‘Koeder’) van de zaak’? Is dat financieel aantrekkelijk?

Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland: “Bij lease van een Qooder krijg je – vergeleken met leasen van een (kleine) auto – als ondernemer direct 4 grote voordelen. Bij het afsluiten heb je BTW-aftrek. Dan trek je met de Qooder vervolgens 28% van de nettoprijs van het belastbaar inkomen af (KIA-regeling). Daarnaast is er een superlage bijtelling voor de privékilometers – zonder registratie! – en last but not least zijn aanschaf van helm, kleding, navigatiesysteem en accessoires aftrekbaar. Zo bespaar je direct al duizenden euro’s tegenover de auto van de zaak. De leaseprijs kan al beginnen op enkele euro’s per dag!”

Gewoon met autorijbewijs

Wie verder rekent, ziet de Qooder in de lease gemakkelijk 75% lager uitvallen dan een kleine auto. Freek Sanders van Well: ”Belangrijk is onder andere de zeer lage bijtelling van privékilometers. Stel dat jouw Qooder op jaarbasis 24 cent per kilometer kost. Als je 5.000 km privé reed, word je bijtelling € 1.200 (5.000 x 0,24). Daarover betaal je, afhankelijk van je inkomen, 42% of 52% belasting; dat is € 504 of

€ 624. Vergelijk dat met een auto; groot of klein! Met die auto sta je vervolgens in de file; dat gaat ook straks gewoon weer gebeuren. Met de Qooder rijd je snel én goedkoper langs de file. En je hoeft er geen motorrijbewijs voor te halen. Voorwaarde: je autorijbewijs is van voor 19 januari 2013. Maar dan kun je op de Qooder in het weekend ook heerlijk genieten, je vrij voelen met de wind in je gezicht.”

Qooder dealernetwerk groeit binnen 2 maanden na introductie al naar 12 exclusieve dealers

   |   By  |  0 Comments

20200611Persbericht Qooder in dubbele cijfers met dealers – 11062020

Tilburg – Het gaat snel met Qooder in Nederland. Twee maanden na de fysieke introductie en de samenwerking met garageketen Bosch Car Service, zijn er al 12 exclusieve Qooder-dealers. Dat succes bevestigt Qooders keuze zich, met hun 3- en 4-wiel motorscooters die je met autorijbewijs mag rijden, te richten op ‘de automobilist’ als doelgroep en in Bosch als automotiveketen een medestander te vinden. Het mes snijdt dubbel: Qooder-klanten kunnen terecht bij kwaliteitsbedrijven als dealer en voor die en Bosch Car Service geldt dat zij een mooi aanbod hebben in de mobiliteitsmix.

De afgelopen weken zijn nieuw aangesloten: Autobedrijf Haitsma (Franeker), Bosch Car Service Van Kuyk (Schagen), Autobedrijf De Rijk (Etten-Leur), Bosch Car Service Paul’s Garage (Hilversum), Autoservice Van Bruchem (Zwolle) en BCS Autogroep Amsterdam ZO (Amsterdam). Met dit aantal exclusieve dealers en snelle ontwikkeling gaat Qooder menig motormerk voorbij. De stip op de horizon is marktleider worden.

Focus op automobilist
“We groeien goed, er is veel interesse van Bosch Car Service bedrijven”, zegt Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland. “We kozen en kiezen ervoor ons te richten op de automobilist die een Qooder motorscooter aantrekkelijk vindt. In plaats van een tweede auto te kopen of te leasen vanwege druk spitsverkeer of wantrouwen voor OV en autodelen. Want Qooder mag je met je autorijbewijs rijden, Met de goede samenwerking met Bosch Car Service in Nederland zien we bij steeds meer leden interesse. Wij richten onze pijlen op landelijke dekking, maar we hoeven niet op elke hoek te zitten. Met onze focus op de automobilist is Bosch Car Service de juiste partner. Hun leden die nu exclusieve dealer zijn, en degene die zullen volgen, kennen automobilisten als als technisch hoogstaande bedrijven.”

Hét voordeel van Qooder is dat je deze motorscooter mag rijden met je autorijbewijs (van voor 19-1-2013). De 4-wiels Qooder heeft 4 onafhankelijk geveerde en hydraulisch kantelbare wielen. Een uniek, gepatenteerd systeem dat onderhoudsvriendelijk is en een zeer stabiele en veilige rij-ervaring biedt. Zo combineert de Qooder de wendbaarheid van de motor en de stabiliteit van de auto.

“Je rijdt fluitend langs de file, kunt met één rijbewijs flexibel kiezen tussen auto en Qooder, ervaart fun met elke rit en kunt hem zelfs fiscaal aantrekkelijk leasen”, stelt Freek Sanders van Well.

Qooder sluit in no-time deals met 6 Bosch Car Service garages

   |   By  |  0 Comments

Vind een dealer bij jou in de buurt

Tilburg – Na het bespreken en afsluiten van samenwerkingsovereenkomst tussen Qooder Nederland en Bosch Car Service tekenden de eerste weken daarna al de eerste 6 Bosch-autobedrijven als Qooder-dealer. Verspreid over het land zijn dat autobedrijf De Baaij (Nijmegen), Autobedrijf De Jong (Stolwijk), autobedrijf MEBO (Roggel), autobedrijf Van Zessen (Lexmond), autobedrijf Van Kuilenburg (Utrecht) en Bosch Car Service Vermaat (Hellevoetsluis). Zij bijten binnen Bosch Car Service het spits af en hebben de eerste 3-wiel en 4-wiel Qooders voor proefrit en verkoop in huis.

Bosch: Mobiliteit breder trekken

“Het is mooi te zien dat zo snel de eerste autobedrijven in onze keten een Qooder-dealerschap erbij kiezen”, zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Nederland. “Zij herkennen de waarde en kansen van een zo heel ander, modern vervoermiddel in hun showroom. Bovendien sluit de Qooder motorscooter aan bij ons als autobedrijven, want je mag hier met je autorijbewijs (gehaald vóór 19-1-2013) gewoon op rijden. Qooder biedt kwaliteit en past in onze mobiliteitsvisie, waarbij Qooder een aparte plek in de mobiliteitsmix kan innemen. Automobilisten die nooit een motorrijbewijs haalden maar wel het gevoel van vrijheid zoeken, zullen de Qooder absoluut waarderen.”

Kom Qooder-rijden ervaren

“De bedrijven die dealer werden, kunnen hun klantenkring informeren dat zij dé motorscooter die je met autorijbewijs mag rijden in hun showroom hebben”, aldus Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland. “De nieuwe positie van Qooder in de woon-werk mobiliteitsmix en voor gebruik in de vrijetijd geeft kansen. De autobedrijven gaan mensen uitnodigen een proefrit te komen maken en te ervaren wat Qooder-rijden betekent. Dat kan prima als de auto wordt gebracht voor een onderhoudsbeurt.”

“Wij zijn als importeur verguld dat autobedrijf De Baaij in Nijmegen, autobedrijf De Jong in Stolwijk, autobedrijf MEBO in Roggel, autobedrijf Van Zessen in Lexmond, autobedrijf Van Kuilenburg in Utrecht en Bosch Car Service Vermaat in Hellevoetsluis een Qooder-dealerschap nemen. Wij hopen dat snel meer van hun collega’s volgen, zodat Qooder een begrip wordt bij Bosch Car Service.”

Qooder unieke 4-wiel motorscooter voor comfortabel en veilig motorrijden met autorijbewijs

   |   By  |  0 Comments

Tilburg – Elders in Europa is de Qooder 3-wiel motorscooter al bekend. De introductie van de technisch vernuftige 4-wiel motorscooter van de Zwitserse fabrikant, is het moment dat Qooder in Nederland weer gas gaat geven. Met een eigen importeur. De importeur in Tilburg werkt aan een dealernetwerk en ondertussen zijn de 3- en 4-wiel versie leverbaar. De Qooder is hét veilige, slimme en vlotte alternatief voor het drukke verkeer en voor leuke uitstapjes. Het sterkste verkoopargument: met een autorijbewijs (vóór 2013) mag je er gewoon op rijden. Dat de Qooder ook te leasen is, zal hem zeker populair maken.

Flexibele mobiliteit met autorijbewijs

“Motorrijden zonder motorrijbewijs noem ik het”, zegt Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland (spreek uit: Koeder). “Je hebt alle voordelen van ‘lekker de frisse wind voelen’ en de wendbaarheid van de motor en tegelijkertijd de stabiliteit van de auto. Het grootste pluspunt? Je mag hem met B-rijbewijs rijden (als dit vóór 2013 is gehaald). Denk je eens in, dat je thuis kunt kiezen uit in je auto stappen of op je Qooder. Veel files naar je werk of juist een lekker tochtje maken? Dan pak je de Qooder. Veel flexibeler wordt het niet, want het kan allemaal met één rijbewijs.” 

Primeur met innovatieve techniek

“De 3-wiel motorscooter kunnen we nu leveren”, vervolgt Sanders van Well. “Deze heeft twee voorwielen die met de bocht mee kantelen en zorgen voor rechtuit stabiliteit. Onze start in Nederland krijgt een extra boost met de introductie van ’s werelds eerste 4-wiel motorscooter. Uniek in zijn soort, met vier kantelbare wielen. Qooder vervolmaakte zijn innovatieve hydraulische kanteltechniek en integreerde die succesvol voor twee voor- én twee achterwielen. Daarmee is hij wendbaar als een motor en stabiel als een auto. De aandrijving gaat op beide achterwielen, dus is de tractie gelijkmatig en voorspelbaar; óók in bochten. Door de centrale plaatsing van de motor in het buizenframe, het overzichtelijke dashboard en de CVT-automaat voelt hij direct vertrouwd. Wie ermee kennismaakt en rijdt, kan er zomaar verslaafd aan raken.”

Vlot modern design, hoge prestaties

Het ontwerp van de Qooder stoelt op de pijlers Compact, Veilig, Comfort en Kracht. Zijn lengte van 220 cm en breedte van 84 cm maakt de Qooder ‘easy-to-park’ en onder andere de rijhoek van 450 maakt hem ‘easy-to-drive’. Door het maximum toegestane gewicht van 480 kg is hij met een topkoffer een ideale reisgenoot voor uitstapjes. De Qooder zelf weegt 280 kg. De 399 cc motor levert 23,8 kW (32,5 pk) en staat garant voor krachtige prestaties. De vier schijfremmen zorgen voor meer dan voldoende vertraging. Het verbruik is slechts 5,3 liter per 100 km, dus is de actieradius prima. 

“Leasen van de Qooder is mogelijk en dat zal zakelijke automobilisten aanspreken. Dit kan vanaf € 138,- per maand, wat een haast verwaarloosbare bijtelling oplevert. Een groot voordeel van elke Qooder. Over enkele maanden zullen we de serie uitbreiden. Een tipje van de sluier? ‘Iets’ in een e-variant.”