Qooder 75% lager leasetarief en bijtelling dan kleine auto

Qooder-QV3-achter-elkaar

Tilburg – Je mag de 4-wiel Qooder rijden met je autorijbewijs. Er zijn enkele spelregels – examendatum, helmplicht – maar Qooder-rijden geeft je veel speling als je niet in het OV wilt en je de auto te lastig vindt vanwege files. Dat zijn begrijpelijke redenen om een Qooder zakelijk in te zetten. Zo’n zakelijke Qooder is qua leasebedrag én fiscale bijtelling goedkoper dan een tweede auto. Nóg een verschil: met de Qooder rijd je tussen de file door en met een tweede auto sta je alsnog in de file. De Qooder leasen kan tot 75% goedkoper zijn. Plus dat hij wendbaar is, snel, stabiel én makkelijk te parkeren. Krijg je er allemaal bij, voor datzelfde lage leasetarief.  

Duizenden euro’s

De auto van de zaak is vaak een secundaire arbeidsvoorwaarde. Zijn er ook regels voor een ‘motorscooter van de zaak’? Hoe zit dat met de ‘Qooder (‘Koeder’) van de zaak’? Is dat financieel aantrekkelijk?

Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland: “Bij lease van een Qooder krijg je – vergeleken met leasen van een (kleine) auto – als ondernemer direct 4 grote voordelen. Bij het afsluiten heb je BTW-aftrek. Dan trek je met de Qooder vervolgens 28% van de nettoprijs van het belastbaar inkomen af (KIA-regeling). Daarnaast is er een superlage bijtelling voor de privékilometers – zonder registratie! – en last but not least zijn aanschaf van helm, kleding, navigatiesysteem en accessoires aftrekbaar. Zo bespaar je direct al duizenden euro’s tegenover de auto van de zaak. De leaseprijs kan al beginnen op enkele euro’s per dag!”

Gewoon met autorijbewijs

Wie verder rekent, ziet de Qooder in de lease gemakkelijk 75% lager uitvallen dan een kleine auto. Freek Sanders van Well: ”Belangrijk is onder andere de zeer lage bijtelling van privékilometers. Stel dat jouw Qooder op jaarbasis 24 cent per kilometer kost. Als je 5.000 km privé reed, word je bijtelling € 1.200 (5.000 x 0,24). Daarover betaal je, afhankelijk van je inkomen, 42% of 52% belasting; dat is € 504 of

€ 624. Vergelijk dat met een auto; groot of klein! Met die auto sta je vervolgens in de file; dat gaat ook straks gewoon weer gebeuren. Met de Qooder rijd je snel én goedkoper langs de file. En je hoeft er geen motorrijbewijs voor te halen. Voorwaarde: je autorijbewijs is van voor 19 januari 2013. Maar dan kun je op de Qooder in het weekend ook heerlijk genieten, je vrij voelen met de wind in je gezicht.”

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Contact.

We horen graag van je om je verder te helpen.