Qooder Experience Tour bezoekt dealers met iconische Greyhound Scenicruiser

Qooder-Experience-Tour-het-land-in-2048x1311

Om klanten bekend te maken met ‘s werelds enige motorscooter met 4 kantelbare wielen, die je met autorijbewijs mag rijden, organiseert Qooder vanaf zaterdag 4 juli elke zaterdag bij een dealer in het land de Qooder Experience Tour. Samen met de coole motorscooters is de originele Greyhound Scenicruiser GMC PD-4501 – die iconische split-level long distance coach – een blikvanger. Tijdens de Experience Tour kan gereden worden (met Qooders, niet met de bus) en vertellen medewerkers alles over de Qooders.

Alles op één plek

“In veel Europese landen is Qooder een begrip”, zegt Freek Sanders van Well. “Daar streven we in Nederland ook naar. Samen met de Bosch Car Service bedrijven als dealer, zetten we het merk landelijk op de kaart. Onze Qooder Experience Tour is daarbij een extra middel. Van mijn relatie Tricorp zetten we de iconische Greyhound Scenicruiser in. De bus die zo symbolisch was voor de ‘American way of life’ vanaf de jaren vijftig. In en rond de Qooder-bus organiseert elke zaterdag een dealer op zijn terrein zijn eigen evenement; uiteraard volgens RIVM-richtlijn. Daarbij staan Qooders klaar voor proefritten, beantwoorden medewerkers vragen en zijn in de bus vele opties en accessoires uitgestald. Zo wordt onze Experience Tour een leuk uitstapje voor de zaterdag, want uiteraard zijn er een hapje en een drankje. We beginnen 4 juli met de Experience Tour bij Autobedrijf Van Zessen in Lexmond.”

Klassiek, indrukwekkend, iconisch

Voor de liefhebbers: de GMC PD 4501 Scenicruiser van General Motors is een split-level reisbus die van de midden jaren vijftig tot midden jaren zeventig door Greyhound werd ingezet. Een echte ‘long distance coach’, waar Greyhound en GM Truck and Coach Division 7 jaar ontwikkeling in hadden zitten. De bus werd hét icoon van de welbekende busmaatschappij. In de oorspronkelijke lay-out heeft de bus twee GM 4-71 viercilinder dieselmotoren van elk 160 pk. Die waren nodig omdat GM eerder nooit de noodzaak zag van een V8-versie van de 4-71-serie, terwijl de grote Scenicruiser wel om een krachtige motor vroeg.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Contact.

We horen graag van je om je verder te helpen.